1394/6/15 یکشنبه

معرفی ممقان

بخش ممقان در فاصله 35 کیلومتری جنوب غربی تبریز واقع شده است . ارتفاع آن از سطح دریا تقریبا 1380 متر می باشد ارتفاعات سهند در این منطقه به حداقل می رسد از سمت شمال به ایلخچی ، از شرق به اسکو ، ازجنوب به آذرشهر و از غرب به سواحل دریاچه ارومیه منتهی می شود.

ممقان با جمعیتی حدود 14500 نفر در چهار محله سنتی خود خریدلو ، امشج ، یوخاری محله و آشاغا محله با محوریت میدان عمومی ، مسجد جامع ، راسته بازار و گرمابه پیرامونی ، هسته اولیه این شهر را تشکیل داده است.

ممقان در گذشته های پرآوازه خود همواره به مزارع فرح انگیز و قنوات متعدد ، به هندوانه ، هویج و جارویش می نازیده است و به مدد آنها انشعابی از گنبر چای و آجی چای منطقه وسیعی را برای کشت و ضرب و چرای دامهای بیشمارش مهیا نموده است . ممقان سرزمین مردامانی سخت کوش و سرافرازی بوده است استقرار آن در جوار واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شهید سلیمی ، دانشگاههای شهید مدنی ، آزاد ، سماء و پیام نور همچنان با روشن نگه داشتن اوجاغهای نخود پزی و زنان بردباری که با سوزن دوزیهای هنرمندانه در آهنگ عمومی توسعه ممقان هماهنگ گردیده است.

ممقان در طول تاریخش رجال عرفانی و شخصیت های برجسته علمی و مذهبی را در دامان خود پرورده است. مرشد اهل دل ( پیر جابر ممقان ) و رجال دینی و مجتهد بزرگی از خواندان ( آل مامقانی ) در عتبات عالیات ، همه و همه شاهدانی بر پشتوانه فرهنگی وسیع این دیار می باشد.

ممقان در عوایل دهه 30 صاحب شهرداری می گردد و با تاسیس بخشداری در سال 82 نیازمند مشارکت تمام عوامل اجتماعی جهت برنامه ریزی های شهری است . ممقان امروزه با جاذبه های فراوان طبیعی و فرهنگی خود با یکشنبه بازار و چهل مسجدش و با بیش از هشتاد رشته قنات تاریخی و با وجود 2000 کارگاه نخودپزی دوراندیشانه به آینده بهتر می اندیشد.